خرید ورنی دستبافت عشایر قره داغ اندازه 2 متر در 1.30
ورنی دستبافت منطقه قره داغ بافته شده توسط دستان هنرمند دختران روستای آوالان از توابع هوراند میباشد. کاملا کار دست میباشد با بافت و متریال و رنگ بسیار عالی و چشم نواز.
جنس: پشم ابعاد اثر: 2 در 130 (دو متر در یک متر و سی سانتیمتر)
کیفیت: با کیفیت و متریال عالی و تماما کار دست
تاریخ بافت: 1402
کاربرد: دیوار کوب، زیر پا جلوی کاناپه، اتاق خواب، زیر میز غذاخوری، راهرو، راه پله و…
خاستگاه و محل توليد ورني منطقه تاريخي قره داغ مي باشد. نام ورني از كلمه تركي باستاني ورني Vereni به معني اژدها گرفته شده است. اين نام امروز در لهجه هاي محلي زبان تركي به اشكال ورنهVərnə ، ورنيVərni ، وئرنيVerni ، ورنه خVərnəx ، وئرنيكVernik و … و منابع اروپائي به شكلVerné, Verneh, Verni تلفظ ميشود.
خرید ورنی دستبافت
كلياتي درباره ورني (Verni – Varni):
ورني نوعي گليم يك رو يا گليم فرش نما بدون پرز است كه به سبك پود پيچي يعني گذراندن پود اصلي از تار و پيچش نخ خامه به دور نخ هاي تار شكل گرفته و نقش مي پذيرد. ورني نه فرش است و نه گليم بلكه نوعي زيرانداز يك رو است كه هم سادگي و سبكي گليم را دارد و هم ظرافت و زيبايي قالي را، ورني به دليل عدم استفاده از گره در بافت آن جزو گليم و به اعتبار طرح و نقشه و شكل ظاهري آن مشابه قالي به نظر مي آيد.
جنس ورني گاه تلفيقي از ابريشم يا پشم است و بر روي دار بصورت عمودي بدون نقشه و بصورت ذهني توسط زنان و دختران عشاير و مناطق روستايي بافته مي شود. توليد ورني بيشتر در فصل قشلاق ايل انجام ميشود كه عشاير فرصت كافي براي استراحت و سكونت در يك منطقه را دارند.
در گذشته عشاير منطقه قره داغ (ارسباران) پشم حاصل از دام هايشان را با دوكهاي معمولي ميريسيدند و به روش ابتدايي رنگ ريزي مي كردند و آن را براي بافت ورني آماده ميساختند.
تا دهههاي اخير عشاير دشت مغان از ورني به عنوان زير انداز، رو انداز و تزيين آلاچيق ها استفاده ميكردند.” ظرافت و لطافت بافت طرح و نقشهاي متنوع و زيبايي ورني هر هنر دوستي را مجذوب خود ميكند. نوع بافت ورني با ابريشم ، از ظرافت و زيبايي خاصي برخوردار است و از نظر وزن سبك تر و كم حجم تر از نوع پشمي آن است و توجه گردشگران داخلي و خارجي را به خود جلب كرده است.
ورني از لحاظ صادرات به كشورهاي حاشيه خليج فارس ،كشورهاي اروپايي و آسيايي مانند ايتاليا، فرانسه و آلمان صادر ميشوند. ورنيها اصولا به رنك لاكي، سرمه اي، سفيد پيازي و آبي روشن هستند. در همه اندازه براي پشتي، پادري، قاليچه، كناره قالي خورجين، جوال و تهيه جل اسب نيز استفاده مي كنند.
از انواع ورني در آذربايجان ميتوان به ورني قالي ،ورني كناره بزرك، ورني كناره، ورني ذرع و نيم (جفت)، ورني قاليچه و ورني پشتي اشاره كرد.
پراكندگي جغرافيايي بافت ورني:
ورني عمدتا در منطقه مغان شامل شهرستانهاي گرمي، بيله سوارمغان، پارساآباد موغان، خياو (مشگين شهر) و منطقه قره داغ توسط عشاير و برخي روستائيان منطقه بافته مي شود. خاستگاه اصلي اين صنعت منطقه عشايري آذربايجان بوده كه از آنجا به ديگر مناطق گسترش يافته است. گليم يك رو يا ورني را در جمهوري آذربايجان و شمال شرق تركيه به نام سوماك يا سومه مي گويند.
نقوش ورني
در گليم هاي ال سون نقش حيوانات و پرندگان بصورت هندسي و ساده شده ديده ميشود و اين نقوش به تصاوير حيواناتي كه روي سفالهاي پيش از تاريخ اين منطقه ديده ميشود , شباهت بسيار دارد.
نقوشي ورني ملهم از طبيعت زيستگاه زنان و دختران عشاير است. اشكال حيوانات اهلي و وحشي منطقه همچون گوزن، آهو، گرگ، بوقلمون، مرغ و خروس، سگ گله، عقاب، ببر، شتر، شير و شغال و امثال آن نقوش ساده ي ورني را تشكيل مي دهند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.